Griekse salade met gebakken feta. De bekende eenvoudige Griekse salade bestaat uit principe uit feta, tomaten, komkommer en olijven.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Grieks
- 1 rode ui
- 1 citroen, sap ervan
- 250 gr feta
- 250 gr cherrytomaten
- 1 komkommer
- 100 gr zwarte olijven
- verse oreganoblaadjes
- zwarte peper, uit de molen
- 2 el olijfolie
Snijd de rode ui in dunne ringen en doe ze samen met het citroensap in een jampotje en laat dit een uurtje staan.
Snijd de feta in 4 stukken, halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in plakken. –
Bak de blokken feta in een antiaanbakpan rondom goudbruin (1-2 minuten per kant).
Verdeel de tomaten, komkommer, olijven, uien over de borden.
Leg hierop een stuk feta.
Strooi wat peper en de oreganoblaadjes erover en giet nog wat olijfolie erover.