Ga terug
+ servings
Gratin van spruitjes. Spruitjeshaters opgelet! Ook al houd je niet van deze groente, deze gratin van spruitjes is echt lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gr spruitjes
  • 1 el boter
  • 150 ml room
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 100 gr oude geraspte kaas
  • 4 takken tijm
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C en vet de ovenschaal in met boter.
  • Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Kook de spruitjes 4 minuten in kokend water met zout. Giet ze dan af en laat goed uitlekken.
  • Schenk de room in de ovenschaal. Meng dit met de knoflook, 75 gram geraspte kaas, tijmblaadjes en ruim peper en zout.
  • Meng hierdoor de gekookte spruitjes en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Zet de schaal in de oven.
  • Laat de spruitjes ongeveer 30 minuten in de oven tot ze zacht geworden zijn (check dit door erin te prikken).
  • Zet de schaal op tafel (waarschuw wel iedereen dat de schaal heet is!).