Ga terug
+ servings
Granola met vlierbloesemsiroop. Het is voorjaar en de vlier staat volop in bloei. Hoog tijd om de bloemetjes te plukken en er iets lekkers van te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 75 ml kokosolie
  • 75 ml vlierbloesemsiroop
  • 100 gr rauwe noten
  • 200 gr havervlokken
  • 100 gr zadenmix
  • 75 gr gepofte spelt
  • 200 gr gedroogd fruit

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160˚C en leg een vel bakpapier op een ovenplaat.
  • Verwarm de kokosolie met de vlierbloesemsiroop.
  • Hak de noten grof en doe dit samen met de havervlokken en zaden in de kom.
  • Hussel dit goed door elkaar.
  • Giet de warme olie erbij en meng het goed door de droge ingrediënten.
  • Verdeel dan het mengsel over de ovenplaat en schuif deze in de hete oven. Bak de granola in 20 minuten. Schep het af en toe om tijdens het bakken.
  • Haal na 20 minuten de bakplaat uit de oven en strooi de gepofte spelt over de granola. Bak nog 5 minuten in de oven.
  • Haal de granola dan uit de oven, meng het gedroogde fruit erdoor en laat het afkoelen.
  • Breek dan de granola in stukjes en schep het in een (weck)pot.