Granola met tahin en honing. Deze granola met tahin en honing is zo goddelijk lekker, dit recept moest ik gewoon ook met jullie delen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
- 200 gr havervlokken
- 100 gr gepofte spelt
- 75 gr gehakte amandelen
- 50 gr pompoenpitten
- 1 tl kaneelpoeder
- ½ tl gemberpoeder
- ¼ tl zout
- 100 ml tahin
- 100 ml honing
- 75 ml zonnebloemolie
- 75 gr gedroogd fruit*
Verwarm de oven voor op 160˚C en leg een vel bakpapier op de ovenplaat.
Doe de havervlokken, gepofte spelt, amandelen, pompoenpitten, kaneelpoeder, gemberpoeder en zout in de kom, hussel dit goed door elkaar.
Meng in een andere kom de tahin, honing en zonnebloemolie met elkaar.
Giet dit bij het havervlokkenmengsel en meng het goed door de droge ingrediënten.
Verdeel dan het mengsel over de ovenplaat en schuif deze in de hete oven. Bak dit in 20 minuten. Schep het af en toe om tijdens het bakken.
Haal na 20 minuten de bakplaat uit de oven laat het afkoelen. Meng dan het gedroogde fruit erdoor en schep het in een (weck)pot.