Ga terug
–+ personen
Granita van grapefruit met dragon. Dragon met fruit is een lekkere combinatie, vooral met grapefruit. Dus snel deze heerlijke granita proberen?
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 7 uur 20 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 80 ml water
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 grote tak dragon
  • 6 rode grapefruits
  • 1 el vlierbloesemsiroop

Instructies
 

  • Doe het water samen met de kristalsuiker in een pan en breng aan de kook. Roer zolang tot de suiker is opgelost en zet het vuur dan uit.
  • Rasp de schil van een grapefruit en doe dit samen met de tak dragon in de suikersiroop, zet een deksel op de pan en laat een half uur trekken.
  • Pers ondertussen de grapefruits uit en doe het sap in een schenkkan. Je hebt ongeveer 750 ml sap nodig.
  • Giet de afgekoelde siroop door een zeef boven de kan met grapefruitsap en meng dit samen met de vlierbloesemsiroop.
  • Giet het mengsel in een grote of twee kleine diepvriesbakjes en zet minimaal 6 uur in de vriezer om op te stijven.
  • Haal ongeveer 5 minuten voor het serveren de diepvriesbak(jes) uit de vriezer en rasp met een grove rasp tot granita.
  • Schep de granita in mooie glazen en serveer eventueel met een takje verse dragon.