Granita van grapefruit met dragon. Dragon met fruit is een lekkere combinatie, vooral met grapefruit. Dus snel deze heerlijke granita proberen?
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 7 uur uur 20 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Italiaans
- 80 ml water
- 100 gr kristalsuiker
- 1 grote tak dragon
- 6 rode grapefruits
- 1 el vlierbloesemsiroop
Doe het water samen met de kristalsuiker in een pan en breng aan de kook. Roer zolang tot de suiker is opgelost en zet het vuur dan uit.
Rasp de schil van een grapefruit en doe dit samen met de tak dragon in de suikersiroop, zet een deksel op de pan en laat een half uur trekken.
Pers ondertussen de grapefruits uit en doe het sap in een schenkkan. Je hebt ongeveer 750 ml sap nodig.
Giet de afgekoelde siroop door een zeef boven de kan met grapefruitsap en meng dit samen met de vlierbloesemsiroop.
Giet het mengsel in een grote of twee kleine diepvriesbakjes en zet minimaal 6 uur in de vriezer om op te stijven.
Haal ongeveer 5 minuten voor het serveren de diepvriesbak(jes) uit de vriezer en rasp met een grove rasp tot granita.
Schep de granita in mooie glazen en serveer eventueel met een takje verse dragon.