Gouden stoofpeertjes. Meestal zijn stoofpeertjes rood, maar ik heb de stoofpeertjes nu eens in witte wijn gestoofd waardoor ze een 'gouden' kleur krijgen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 40 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Nagerechten
Keuken Nederlands
- 10 Gieser Wildeman stoofpeertjes
- 3 stuks steranijs
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- paar draadjes saffraan
- 1/2 theel kurkuma
- 100 gram suiker
- 750 ml witte dessertwijn
Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten.
Zet de peertjes rechtop in een pan waarin ze net naast elkaar passen.
Doe de specerijen en suiker ook in de pan en schenk de wijn erbij. voeg nog wat water toe, zodat de peertjes onderstaan. Verfrommel een vel bakpapier en leg dit op de peertjes.
--
Breng aan de kook en stoof de peertjes in ongeveer 1,5 op laag vuur met de deksel op de pan. Laat ze in het stoofvocht afkoelen.
Haal de peertjes dan uit het vocht en breng de pan aan de kook op hoog vuur en laat het vocht inkoken tot je een bijna stroperige saus overhoudt. Giet dit over de peertjes.
Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. De peertjes kunnen koud worden gegeten of je warmt ze eventjes op.