Goed gevulde cheeseburger soep. Deze soep maak je met de ingredienten van een cheeseburger en het smaakt ook nog eens naar een cheeseburger.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Amerikaans
- 1 grote zoete aardappel
- 700 ml runderbouillon
- 125 gr spekreepjes
- Olijfolie
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 300 gr mager rundergehakt
- Peper en zout
- 200 gr smeerkaas
- 3 el ketchup
- 2 takken basilicum
- knoflook stokbrood
Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Kook in een soeppan de aardappelblokjes net gaar in ongeveer 10 minuten in de runderbouillon.
Bak de spekreepjes krokant in een grote koekenpan. Schep ze dan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snipper de uien en snijd de paprika in kleine blokjes.
Bak in dezelfde pan in een scheutje olijfolie de ui en rode paprika glazig.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Schep dan het gehaktmengsel in de soeppan bij de bouillon en aardappel.
Meng nu de smeerkaas en ketchup erdoor en laat nog even sudderen.
Serveer de soep in kommen en bestrooi met de gebakken spekreepjes en gehakte basilicumblaadjes. Een knoflook stokbrood uit de oven is er erg lekker bij.