Gnocchi met paddenstoelenroomsaus. Heerlijke zachte deegkussentjes in een romige saus vol met verschillende paddenstoelen. Dit wil je proberen!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans
- 600 gr gemengde paddenstoelen
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el tijm, fijngehakt
- 500 gr gnocchi
- 1 bouillonblokje*
- 250 ml room
- olijfolie
- peper en zout
- 2 el gehakte peterselie
Borstel de paddenstoelen voorzichtig schoon, verwijder de taaie steeltjes en snijd of scheur ze in stukken.
Snijd de ui in dunne halveringen en hak de knoflook fijn.
Bak in een grote koekenpan de ui, paddenstoelen, knoflook en tijmblaadjes op middelhoog vuur.
Verkruimel het bouillonblokje erboven en giet de room erbij
Laat de saus op middelhoog vuur een beetje inkoken. Mocht het te dik geworden zijn, voeg dan wat heet water toe. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Kook in een andere pan de gnocchi in ruim water met zout volgens aanwijzing op de verpakking en giet dan af.
Meng de gekookte gnocchi door de paddenstoelensaus. Bestrooi met de gehakte groente kruiden en zet de pan op tafel.