Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella. Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella is een lekker vegetarisch gerecht dat snel klaar is.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans
- 150 gr mini mozzarella
- 3 druppels liquid smoke
- olijfolie
- 10 salieblaadjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 1 takje tijm, blaadjes ervan
- 400 gr oesterzwammen
- 500 gr gnocchi
- peper en zout
Giet de mini mozzarella af en dep ze droog. Meng 3 eetlepels met een paar druppels vloeibaar rookaroma in een jampotje en voeg de mini mozzarella bolletjes toe. Schud het potje goed en laat even intrekken.
Bak in een grote koekenpan in een scheut olijfolie de salieblaadjes krokant. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak in een dezelfde koekenpan de ui, knoflook en tijmblaadjes op middelhoog vuur. Borstel ondertussen de oesterzwammen schoon en scheur ze in stukken.
Voeg de oesterzwammen toe aan de pan en bak ze met een beetje peper en zout tot ze goudbruin zijn.
Kook in een andere pan de gnocchi in ruim water met zout volgens aanwijzing op de verpakking en giet dan af. Voeg ze dan bij de paddenstoelen in de pan.
Op het laatste moment voeg je de mozzarellabolletjes toe en meng je alles goed door elkaar. Serveer direct.