Ga terug
–+ personen
Gnocchi met groene groenten en burrata. Heerlijk het aspergeseizoen is aangebroken en wij eten ze zoveel mogelijk. Probeer dit heerlijke recept eens!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr groene asperges
  • 150 gr sugar snaps
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine preistengel
  • 75 gr erwten
  • 500 gr gnocchi
  • peper en zout
  • 1 bol burrata
  • 1 tl citroenrasp
  • 20 gr daslook
  • 50 ml olie

Instructies
 

  • Daslookolie: spoel de daslook schoon en dep de blaadjes dan droog. Snijd ze grof, doe ze in een hoge beker en pureer met de olie tot een dikke groene olie.
  • Verwijder de harde uiteinden van de asperges en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd dit dan in stukken.
  • Verwijder de draadjes van de peultjes, snijd de courgette in dunne plakken en de prei in ringen.
  • Blancheer de asperges, sugar snaps en erwtjes ongeveer 3 minuten in kokend water en giet ze dan af.
  • Roer bak de courgette met de prei, voeg dan de asperges, sugar snaps en erwtjes toe.
  • Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking, giet het dan af en doe de gnocchi bij de groenten in de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Lepel dit op de borden, breek de burrata in stukken en verdeel dit over de borden en lepel her en der wat daslookolie erop. Rasp er wat citroen over en genieten maar.