Gin Tonic met rabarbersiroop. Ik ben gek op G&T en probeer deze steeds anders te maken. Het is nu rabarbertijd, dus een lekker siroopje hiervan gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Engels
- # rabarbersiroop#
- 3 rabarberstengels
- 200 gr kristalsuiker
- 250 ml water
- #gin tonic#
- 50 ml roze gin
- 150 ml elderflower tonic
- ijsblokjes
Maak eerst de rabarbersiroop. Spoel hiervoor de rabarberstengels schoon onder koud water en snijd ze dan in stukken. Doe dit in een pan samen met de suiker en water.
Breng aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes koken. Laat dan afkoelen en giet dan af in een zeef (met doek), zodat je de mooie roze siroop kunt opvangen. Zet dit in de koelkast.
Schenk de gin en tonic in een glas. Vul het af met ijsklontjes en giet dan een flinke scheut van de rabarbersiroop erover. Garneer eventueel nog met een sliert rabarber.
Cheers!