Gezouten aardappeltjes. Salted potatoes oftewel gezouten aardappeltjes, is een heerlijke manier om aardappelen te bereiden, probeer het eens.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerechten
Keuken Amerikaans
- 1 kilo nieuwe aardappelen*
- 50 gr zout
- 50 gr roomboter
- 2 tenen knoflook
- 1 el gehakte rozemarijn
Was de aardappelen onder de koude kraan, maar laat de schil intact.
Doe de aardappelen in een pan, voeg er zoveel water aan toe tot ze onder staan en doe het zout erbij.
Breng de aardappelen aan de kook en laat ongeveer 20-25 minuten koken tot ze gaar zijn.
Giet ze dan af en laat ze uitstomen. Er zal een wit zoutlaagje op de aardappelen verschijnen.
Verhit de roomboter met de knoflook en rozemarijn in een pannetje en giet dit over de gekookte aardappelen.