Ontdek deze romige vegan kikkererwten curry met geroosterde pompoen. Vol smaak, gezond en makkelijk te maken in één pan.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Indiaas
- 1 kleine pompoen
- 2 el plantaardige olie
- 1 rode ui
- 1 blik 200 gr kikkererwten
- 1 blik 150 gr zwarte kikkererwten
- 100 gr tomaatjes
- 1 zakje Instant Vegan Curry Mix*
- 200 ml kokosmelk
- 2 el vers gehakte groene kruiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de pompoen schoon, snijd hem doormidden en snijd de helften in dunne plakken.
Doe de plakken in een braadslee en bestrijk ze met wat olie.
Rooster de pompoenplakken 25-30 minuten tot ze zacht zijn.
Snipper de ui. Giet de blikjes kikkererwten af in een vergiet, spoel ze schoon onder koud water en laat ze uitlekken. Snijd de tomaatjes doormidden.
Verhit de rest van de olie in een bak- of hapjespan. Bak de ui hierin even aan.
Voeg de kikkererwten en tomaatjes toe en bak dit een minuut of 5.
Meng ondertussen de curry mix met de kokosmelk en giet dit in de pan.
Roer dit currymengsel erdoor en bak 1 minuut. Laat een paar minuten sudderen tot de saus is ingekookt en aan de kikkererwten blijft plakken.
Schep de curry op 2 borden en garneer met de pompoenplakken. Bestrooi met de groene kruiden.
Serveer met gekookte rijst, bloemkoolrijst of naanbrood.