Ga terug
+ servings
Ontdek deze romige vegan kikkererwten curry met geroosterde pompoen. Vol smaak, gezond en makkelijk te maken in één pan.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Indiaas
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 kleine pompoen
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 rode ui
  • 1 blik 200 gr kikkererwten
  • 1 blik 150 gr zwarte kikkererwten
  • 100 gr tomaatjes
  • 1 zakje Instant Vegan Curry Mix*
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el vers gehakte groene kruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spoel de pompoen schoon, snijd hem doormidden en snijd de helften in dunne plakken.
  • Doe de plakken in een braadslee en bestrijk ze met wat olie.
  • Rooster de pompoenplakken 25-30 minuten tot ze zacht zijn.
  • Snipper de ui. Giet de blikjes kikkererwten af in een vergiet, spoel ze schoon onder koud water en laat ze uitlekken. Snijd de tomaatjes doormidden.
  • Verhit de rest van de olie in een bak- of hapjespan. Bak de ui hierin even aan.
  • Voeg de kikkererwten en tomaatjes toe en bak dit een minuut of 5.
  • Meng ondertussen de curry mix met de kokosmelk en giet dit in de pan.
  • Roer dit currymengsel erdoor en bak 1 minuut. Laat een paar minuten sudderen tot de saus is ingekookt en aan de kikkererwten blijft plakken.
  • Schep de curry op 2 borden en garneer met de pompoenplakken. Bestrooi met de groene kruiden.
  • Serveer met gekookte rijst, bloemkoolrijst of naanbrood.