Ga terug
+ servings
Gevulde paprika’s met worst. Vul een rode puntpaprika met verse worst die je op smaak brengt met specerijen en maak daar een lekkere tomatensaus bij.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 rode puntpaprika’s
  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 gr Provolone*
  • 4 takken koriander

Vulling

  • 300 gr verse varkensworst
  • ½ tl venkelzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el oregano
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl kaneel
  • 60 gr Provolone
  • peper en zout

Saus

  • 200 gr passata
  • 1 klont roomboter
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Meng voor de vulling alle ingrediënten hiervoor met elkaar en kneed dit tot een samenhangend gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rol op een snijplank 6 staafjes van het gehakt en druk ze in de gehalveerde paprika’s.
  • Bestrijk de gevulde paprika’s met zonnebloemolie en strooi er nog wat geraspte Provolone over. Leg ze in een ovenschaal en zet dit in de oven.
  • Rooster ze ongeveer 30 minuten gaar in de hete oven.
  • Maak ondertussen de saus: doe hiervoor alle ingrediënten in een pan en kook dit in tot een dikke saus. Pureer eventueel nog met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Haal de paprika’s uit de oven (of van de barbecue) als het gehakt gaar is en de paprika’s mooi geroosterd zijn. Serveer ze met gehakte korianderblaadjes en de saus.