Ga terug
+ servings
Gevulde mini komkommers. Ik zag deze mini komkommers liggen en vond ze zo leuk dat ik ze meenam naar huis, maar ja wat ga je ermee doen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Tussendoortje, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 mini komkommers

Garnalencocktail

  • 150 gr garnalen
  • 2 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el tomatenketchup
  • ½ tl Sriracha
  • 1 snuf paprikapoeder
  • peper en zout

Blauwe kaas

  • 100 gr verse roomkaas
  • 50 gr blauwe kaas
  • 1 el peterselieblaadjes, gehakt
  • peper en zout

Hummus

  • 4 el hummus
  • 12 zongedroogde tomaatjes
  • 6 zwarte olijven

Instructies
 

  • Spoel de komkommertjes af, droog ze af en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Lepel met een koffielepeltje de zaadlijsten eruit en dep de binnenkant droog met keukenpapier.
  • Meng de mayonaise met de yoghurt, tomatenketchup en Sriracha en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Roer de garnalen erdoor. Vul een paar halve komkommertjes hiermee. Strooi er een beetje paprikapoeder over.
  • Meng in de keukenmachine de roomkaas met de blauwe kaas en peterselie en breng dit op smaak met peper en zout. Vul een paar halve komkommertjes hiermee.
  • Maak zelf een lekkere hummus, Vul een paar halve komkommertjes hiermee en leg er zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven op.
  • Leg de komkommertjes op een mooie schaal en serveer ze.