Gevulde koolrabi met kippengehakt. Koolrabi is zo'n 'vergeten' groente. Als je deze ziet liggen koop ze dan toch maar en vul ze met kippengehakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 4 middelgrote koolrabi's
- 1 ui, gesnipperd
- 2 x 1 el red curry poeder
- 100 gr gekookte parelcouscous
- 250 gr kippengehakt
- ½ bosje koriander, gehakt
- Peper en zout
- 2 tl boter
- olijfolie
- 500 ml bouillon
- 200 ml kokosmelk
- 2 tomaten, in blokjes
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Schil de koolrabi’s en hol ze uit met een bolletjessteker of lepel.
Kook de uitgeholde koolrabi’s met de deksels in ongeveer 15-25 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Bak de ui in een klont roomboter glazig en voeg daarbij 1 eetlepel van de currypoeder.
Doe dit op een bord en laat afkoelen.
Meng het gehakt met de gekookte parelcouscous, koriander en gebakken ui. Breng op smaak met peper en zout.
Haal met een schuimspaan de koolrabi’s uit de pan en laat uitlekken.
Vul de koolrabi's met gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal.
Giet de bouillon erbij, besprenkel met een beetje olijfolie en laat ze in ongeveer 30 minuten in de oven bakken tot het gehakt gaar is.
Breng ondertussen de kokosmelk met 1 eetlepel currypoeder aan de kook en voeg hierbij de tomatenblokjes. Serveer de saus op het bord met een koolrabi erop.