Ga terug
+ personen
Gevulde koolrabi met kippengehakt. Koolrabi is zo'n 'vergeten' groente. Als je deze ziet liggen koop ze dan toch maar en vul ze met kippengehakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 middelgrote koolrabi's
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 x 1 el red curry poeder
  • 100 gr gekookte parelcouscous
  • 250 gr kippengehakt
  • ½ bosje koriander, gehakt
  • Peper en zout
  • 2 tl boter
  • olijfolie
  • 500 ml bouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tomaten, in blokjes

Instructies
 

  • Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Schil de koolrabi’s en hol ze uit met een bolletjessteker of lepel.
  • Kook de uitgeholde koolrabi’s met de deksels in ongeveer 15-25 minuten gaar.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Bak de ui in een klont roomboter glazig en voeg daarbij 1 eetlepel van de currypoeder.
  • Doe dit op een bord en laat afkoelen.
  • Meng het gehakt met de gekookte parelcouscous, koriander en gebakken ui. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal met een schuimspaan de koolrabi’s uit de pan en laat uitlekken.
  • Vul de koolrabi's met gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal.
  • Giet de bouillon erbij, besprenkel met een beetje olijfolie en laat ze in ongeveer 30 minuten in de oven bakken tot het gehakt gaar is.
  • Breng ondertussen de kokosmelk met 1 eetlepel currypoeder aan de kook en voeg hierbij de tomatenblokjes. Serveer de saus op het bord met een koolrabi erop.