Gevulde kalkoenfiletrollade. Wil jij wel kalkoen eten met de feestdagen, maar heb je geen zin om een hele kalkoen te bereiden? Maak dit dan!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Amerikaans, Nederlands
- 1 kalkoenborstfilet (1 kg)
- 1 bosui
- 50 gr gedroogde cranberries
- 30 gr pistachenoten
- 250 gr kipgehakt
- 1 tl gehakte salieblaadjes
- 1 tl sinaasappelrasp
- ½ tl knoflookpoeder
- 1 tl 5-spices
- zout
- olijfolie
Snijd de bosui in dunne ringen. Hak de cranberries en pistachenoten grof.
Doe het kipgehakt in een kom en meng het met de bosui, salie, cranberries, pistachenoten, sinaasappelrasp, knoflookpoeder, 5-spices en zout.
Leg de kalkoenfilet op een snijplank en dep hem rondom droog met keukenpapier. Snijd met een scherp vleesmes het vlees in de lengte net niet doormidden*.
Sla het dan open als een boek. Leg een groot vel huishoudfolie op de filet en sla het gelijkmatig plat met een vleeshamer of een hele zware pan. Bestrooi dan het vlees met peper en zout.
Verdeel nu het kipgehakt over de filet en rol de filet dan strak op. Bind het om de 2 centimeter vast met slagerstouw.
Leg de filet op 2 overlappende vellen huishoudfolie en wikkel de filet dan strak in de folie en draai de uiteinden zodanig aan dat er een dikke “worst” ontstaat. Leg dit minimaal een uur opgerold in de koelkast.
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de rollade rondom goudbruin aan in een hete koekenpan met een scheutje olijfolie.
Leg de rollade dan in een ovenschaal en zet deze in de oven. Braad de rollade gaar in ongeveer een uur (tot een kerntemperatuur van 66-68°C).
Haal de rollade dan uit de oven en laat nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten voordat je deze in plakken snijdt.