Ga terug
+ servings
Gevulde geroosterde aubergines. Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Bereid deze geroosterde aubergines in de oven of op de barbecue
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Barbecue, Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Mediterraans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 aubergines
  • 50 ml olijfolie
  • 1 el pul biber
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 4 el verse roomkaas
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 10 gr groene kruiden
  • 30 gr walnoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Prik met een satéstokje of de punt van een mes gaatjes rondom in de aubergines.
  • Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal en smeer ze in met olijfolie.
  • Leg de aubergines in de hete oven en laat ze in ongeveer 45 minuten roosteren tot ze goed zacht geworden zijn. Haal ze dan uit de oven.
  • Verwarm de olijfolie met pul biber, gerookte paprikapoeder en een beetje zout op een laag vuurtje (niet laten koken!). Laat de specerijen een paar minuten intrekken in de olie.
  • Rasp de knoflook en meng dit samen met peper en zout door de verse roomkaas.
  • Snijd de feta in kleine blokjes, hak de kruiden en de noten grof.
  • Leg de aubergines op borden of op een grote schaal. Snijd ze in de lengte open en vouw ze een beetje open zodat je ze vullen kunt.
  • Lepel de roomkaas in de aubergines en giet dan de gekruide olie erover. Bestrooi met feta, groene kruiden en noten.