Ga terug
+ servings
Gevulde dadels op verschillende manieren. Deze gastronomische gevulde dadels zijn makkelijk te maken en zijn een heerlijk tussendoortje.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Kerst 2024, Tapas/Hapjes/Snacks, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 5 personen

Ingrediënten
  

  • 15 Medjoul dadels
  • 1 el ricotta
  • ½ tl sinaasappelrasp
  • 1 el pistachenootjes
  • 25 gr zachte geitenkaas
  • ½ tl gehakte rozemarijn
  • 3 walnoten
  • 1 tl honing
  • #blauwe kaas#
  • 25 gr zachte blauwe kaas
  • ½ tl gehakte tijm
  • 1 tl pijnboompitjes
  • 1 el walnotenpasta*
  • ¼ tl kardemompoeder
  • 1 tl cacao nibs
  • 1 el pindakaas
  • ¼ tl kaneelpoeder
  • 50 gr pure chocolade gesmolten

Instructies
 

  • Snijd de dadels met een klein scherp mesje in de lengte door om een opening te maken. Verwijder de pitten.
  • Ricotta: meng de ricotta met de sinaasappelraps en gehakte pistachenootjes.
  • Lepel de vulling in en garneer eventueel nog met een pistachenootje.
  • Geitenkaas: meng de zachte geitenkaas met de fijngehakte rozemarijn.
  • Lepel dit in de dadels en garneer met een walnoot. Giet er een beetje honing over.
  • Blauwe kaas: lepel de blauwe kaas in de dadels. Garneer met de fijngehakte tijm en pijnboompitjes.
  • Walnotenboter: meng de walnotenboter* met de kardemompoeder. Lepel dit mengsel in de dadels en garneer met de cacao nibs.
  • Pindakaas: meng de pindakaas met de kaneelpoeder. Doop ze in de gesmolten chocolade en top ze eventueel af met witte chocodrops.
  • Leg de verschillende gevulde dadels op een mooi serveerbord en serveer ze gelijk.
  • Of dek het bord af met huishoudfolie en zet ze in de koelkast tot je ze gaat serveren.