Ga terug
+ servings
Gevlinderde kip met zelfgemaakte barbecuesaus. Een goede kip bereiden op de barbecue is helemaal niet moeilijk en oh zo lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 hele kip
  • 2 el olie

Barbecuesaus

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 75 ml honing
  • 50 ml sojasaus
  • 3 el Worcestershiresaus saus
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 4 el Sriracha

Instructies
 

  • Barbecuesaus: rasp de knoflook. Doe de olie in een sauspan en bak hierin de knoflook op laag vuur. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit al roerend mee in ongeveer 3 minuten.
  • Doe dan de honing, sojasaus, Worcestershiresaus saus, rijstwijnazijn en Sriracha toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan weer lager en laat 1 minuutje pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
  • Zet de barbecue aan op medium hoog en indirecte hitte of zet de oven aan op 180˚C.
  • Wil je de kip op de barbecue* bereiden, lees dan hierboven hoe je dit doet.
  • Snijd de kip doormidden zoals hierboven besproken. Smeer de kip rondom in met de barbecuesaus en leg hem in een ovenschaal. Schuif dit in de oven.
  • Rooster de kip in ongeveer 50-60 gaar in de hete oven.