Gevlinderde kip met zelfgemaakte barbecuesaus. Een goede kip bereiden op de barbecue is helemaal niet moeilijk en oh zo lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Barbecuesaus
- 3 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree
- 75 ml honing
- 50 ml sojasaus
- 3 el Worcestershiresaus saus
- 2 el rijstwijnazijn
- 4 el Sriracha
Barbecuesaus: rasp de knoflook. Doe de olie in een sauspan en bak hierin de knoflook op laag vuur. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit al roerend mee in ongeveer 3 minuten.
Doe dan de honing, sojasaus, Worcestershiresaus saus, rijstwijnazijn en Sriracha toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan weer lager en laat 1 minuutje pruttelen.
Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
Zet de barbecue aan op medium hoog en indirecte hitte of zet de oven aan op 180˚C.
Wil je de kip op de barbecue* bereiden, lees dan hierboven hoe je dit doet.
Snijd de kip doormidden zoals hierboven besproken. Smeer de kip rondom in met de barbecuesaus en leg hem in een ovenschaal. Schuif dit in de oven.
Rooster de kip in ongeveer 50-60 gaar in de hete oven.