Gestoofde Aziatische runderwangen. Deze heerlijke langzaam gegaarde runderwangen zijn precies wat je nodig hebt op een koude dag.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 3 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 3 uur uur 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
- 1 kg runderwangen
- 150 ml sojasaus
- 75 ml hoisinsaus
- 75 ml ketjap manis
- 150 ml Shaoxing Chinese kookwijn
- 600 ml water
- 1 citroengras grof gehakt
- 4 cm stukje gember, grof gehakt
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper - grof gehakt
- 1 el olijfolie
- 4 el gebakken uitjes
- 2 takken koriander
Haal de runderwangen ongeveer een uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Meng de sojasaus, hoisinsaus, ketjap manis, Chinese kookwijn en water in een grote braadpan.
Hak de citroengras en gember grof. Hak de knoflook en rode peper fijn. Doe dit ook in de braadpan en breng aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen.
Bak de runderwangen in een braadpan in 1 eetlepel olie tot ze rondom bruin zijn in ongeveer 5-7 minuten. Doe dit eventueel in porties. Leg de gebakken wangen in de pan met vloeistof.
Laat dit met een deksel op de pan ongeveer 4 uur stoven of tot de runderwangen mals zijn.
Haal de deksel na 3 uur van de pan, zodat de saus kan inkoken.
Garneer het vlees met gebakken uitjes en korianderblaadjes.