Ga terug
–+ servings
Gestoofde Aziatische runderwangen. Deze heerlijke langzaam gegaarde runderwangen zijn precies wat je nodig hebt op een koude dag.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur 30 minuten
Totale tijd 3 uur 45 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg runderwangen
  • 150 ml sojasaus
  • 75 ml hoisinsaus
  • 75 ml ketjap manis
  • 150 ml Shaoxing Chinese kookwijn
  • 600 ml water
  • 1 citroengras grof gehakt
  • 4 cm stukje gember, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper - grof gehakt
  • 1 el olijfolie
  • 4 el gebakken uitjes
  • 2 takken koriander

Instructies
 

  • Haal de runderwangen ongeveer een uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Meng de sojasaus, hoisinsaus, ketjap manis, Chinese kookwijn en water in een grote braadpan.
  • Hak de citroengras en gember grof. Hak de knoflook en rode peper fijn. Doe dit ook in de braadpan en breng aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen.
  • Bak de runderwangen in een braadpan in 1 eetlepel olie tot ze rondom bruin zijn in ongeveer 5-7 minuten. Doe dit eventueel in porties. Leg de gebakken wangen in de pan met vloeistof.
  • Laat dit met een deksel op de pan ongeveer 4 uur stoven of tot de runderwangen mals zijn.
  • Haal de deksel na 3 uur van de pan, zodat de saus kan inkoken.
  • Garneer het vlees met gebakken uitjes en korianderblaadjes.