Ga terug
+ servings
Geroosterde wortelsoep. Deze heerlijke soep is heel makkelijk te maken. De oven doet namelijk het meeste werk voor jou, jij hoeft er zelf weinig aan te doen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg wortelen
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 1 el chili knoflooksaus*
  • peper en zout
  • 1 ltr groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 takken koriander
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Verhit de oven voor op 220˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de wortelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kom. Schil de rode ui, snijd dit in parten en doe dit ook in de kom.
  • Meng een scheutje olijfolie, chili knoflooksaus, peper en zout door de gesneden groenten.
  • Leg alles gespreid over de bakplaat en schuif deze in de hete oven.
  • Laat dit ongeveer 45 minuten roosteren tot de wortelen zacht geworden zijn.
  • Laat de groenten iets afkoelen.
  • Lepel de groenten dan in een blender samen met de bouillon en kokosmelk. Pureer dit tot er een mooie gladde soep ontstaan is.
  • Als de soep te dik is, voeg dan nog wat bouillon of water toe. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout. Verwarm de soep in een pan.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met korianderblaadjes en sesamzaadjes.