Ga terug
+ servings
Geroosterde spitskool met walnotenpesto. Bereid eens een spitskool op een hele andere manier. Grill de parten en maak er een lekkere walnotenpesto bij.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 spitskool
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 50 gr walnoten
  • 15 gr peterselie
  • 25 gr geraspte oude kaas
  • ¼ tl chilivlokken
  • 6 el olijfolie
  • zout

Instructies
 

  • Pesto: Doe alle ingrediënten in een blender en werk met de pulseerknop tot er een dikke grove pesto is ontstaan. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Verhit de oven voor op 200˚C.
  • Verwijder eventuele buitenste bladeren van de kool die niet mooi zijn. Snijd de kool dan in kwarten, laat de kern erin zitten.
  • Giet een beetje olijfolie over de snijvlakken van de kool en bestrooi het met peper en zout. Zet een (grill)pan op hoog vuur en laat deze goed heet worden.
  • Rooster de kool op één snijkant tot deze goed donkerbruin is. Leg ze dan op de andere snijkant tot deze ook goed donkerbruin is.
  • Leg de koolparten dan in een ovenschaal en zet deze in de oven. Rooster de kool in ongeveer 15 minuten tot de kool zacht geworden is.
  • Serveer de kool in de ovenschaal of op en serveerschaal en lepel de walnotenpesto erover.