Geroosterde spitskool met walnotenpesto. Bereid eens een spitskool op een hele andere manier. Grill de parten en maak er een lekkere walnotenpesto bij.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 1 spitskool
- olijfolie
- peper en zout
- 50 gr walnoten
- 15 gr peterselie
- 25 gr geraspte oude kaas
- ¼ tl chilivlokken
- 6 el olijfolie
- zout
Pesto: Doe alle ingrediënten in een blender en werk met de pulseerknop tot er een dikke grove pesto is ontstaan. Breng op smaak met een beetje zout.
Verhit de oven voor op 200˚C.
Verwijder eventuele buitenste bladeren van de kool die niet mooi zijn. Snijd de kool dan in kwarten, laat de kern erin zitten.
Giet een beetje olijfolie over de snijvlakken van de kool en bestrooi het met peper en zout. Zet een (grill)pan op hoog vuur en laat deze goed heet worden.
Rooster de kool op één snijkant tot deze goed donkerbruin is. Leg ze dan op de andere snijkant tot deze ook goed donkerbruin is.
Leg de koolparten dan in een ovenschaal en zet deze in de oven. Rooster de kool in ongeveer 15 minuten tot de kool zacht geworden is.
Serveer de kool in de ovenschaal of op en serveerschaal en lepel de walnotenpesto erover.