Ga terug
+ servings
Geroosterde prei met Romesco saus. Een heerlijk Spaans gerecht van jonge preistengels die zwart geblakerd worden en waarvan je alleen het witte deel eet.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten
Keuken Spaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6 dunne preistengels
  • olijfolie
  • zout
  • Romesco saus*

Instructies
 

  • Maak eerst de Romesco saus volgens recept.
  • Snijd de prei bij de wortels af en snijd de helft van het groene gedeelte eraf. Spoel ze onder koud water schoon en dep ze dan droog.
  • Smeer de stengels rondom in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout.
  • Rooster de prei op de barbecue, in een hete oven (250˚C) of in een grillpan tot ze rondom zwart geblakerd en van binnen lekker zacht zijn.
  • Haal ze dan van de grill en laat ze iets afkoelen. Verwijder nu de zwarte buitenkant en leg de preistengels op een schaal. Serveer met de Romesco saus.