Geroosterde pompoen en appel soep. Een lekker en niet te moeilijk soepje. De oven doet het meeste werk voor je en dan krijg je een heerlijke soep.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 pompoen (450 gr)
- 1 ui
- 1 appel
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- peper en zout
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 snufje kaneelpoeder
- 300 ml groentebouillon
- 50 ml room
- 10 takjes bieslook
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier
Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden en snijd de helften ook doormidden. Snijd de ui met schil ook in kwarten.
Leg de pompoen stukken en ui op de bakplaat en giet er wat olijfolie over en bestrooi met zout, cayennepeper en kaneel. Schuif de plaat in de oven en laat 20 minuten roosteren.
Voeg nu de hele knoflookteentjes en appel met schil toe en draai de pompoenstukken even om. Laat nu nog 20 minuten roosteren tot het pompoenvruchtvlees zacht geworden is.
Haal alles uit de oven en laat iets afkoelen. Haal het zachte pompoenvruchtvlees van de schil met een lepel. Verwijder de schil van de ui, appel en knoflook.
Doe dit samen met de bouillon in de blender en pureer tot een mooie romige soep.
Voeg eventueel nog wat bouillon toe als het te dik lijkt.
Schenk de soep in kommen of glaasjes en lepel er wat room over. Knip de bieslook fijn en strooi dit over de soep.