Geroosterde paarse wortel hummus. Hummus kan je met heel veel soorten peulvruchten, groenten en/of verse kruiden maken. Ik heb deze keer een heerlijke geroosterde paarse wortel hummus gemaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 400 gr paarse wortelen
- olijfolie
- 4 takjes tijm
- zout en peper
- 1 blik 400 gr) kikkererwten
- 2 el tahin
- 1 tl komijnpoeder
- 1 teentje knoflook
- 1 el granaatappelmelasse
- 1 el citroensap
Topping
- 5 gekleurde tomaatjes
- 4 zwarte olijven
- 1/4 ingelegde citroen
- 1 takje verse munt
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 180˚C. Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Vet een ovenschaal in met olijfolie, leg de takjes tijm erin en hierop de wortelen.
Giet er wat olijfolie over en bestrooi met wat zout. Hussel door elkaar en zet de ovenschaal in de oven. Rooster de wortel ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn.
Haal de schaal uit de oven en laat afkoelen. Doe ze dan in een keukenmachine samen met de kikkererwten (met vocht uit blik), tahin, komijnpoeder, knoflook, granaatappelmelasse en citroensap.
Pureer tot het een smeuïge massa is geworden. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als het te dik lijkt. Breng dan op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaatjes, olijven en ingelegde citroen in stukjes. Haal de blaadjes munt van de stengel. Serveer de hummus in een grote kom en garneer met topping.