Ga terug
+ servings
Geroosterde paarse wortel hummus. Hummus kan je met heel veel soorten peulvruchten, groenten en/of verse kruiden maken. Ik heb deze keer een heerlijke geroosterde paarse wortel hummus gemaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr paarse wortelen
  • olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • zout en peper
  • 1 blik 400 gr) kikkererwten
  • 2 el tahin
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 1 el citroensap

Topping

  • 5 gekleurde tomaatjes
  • 4 zwarte olijven
  • 1/4 ingelegde citroen
  • 1 takje verse munt
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Vet een ovenschaal in met olijfolie, leg de takjes tijm erin en hierop de wortelen.
  • Giet er wat olijfolie over en bestrooi met wat zout. Hussel door elkaar en zet de ovenschaal in de oven. Rooster de wortel ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn.
  • Haal de schaal uit de oven en laat afkoelen. Doe ze dan in een keukenmachine samen met de kikkererwten (met vocht uit blik), tahin, komijnpoeder, knoflook, granaatappelmelasse en citroensap.
  • Pureer tot het een smeuïge massa is geworden. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als het te dik lijkt. Breng dan op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaatjes, olijven en ingelegde citroen in stukjes. Haal de blaadjes munt van de stengel. Serveer de hummus in een grote kom en garneer met topping.