Geroosterde kip met zwarte knoflook. Mijn recept voor deze kip is precies zoals een goede geroosterde knoflookkip zou moeten zijn. Krokant en sappig.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
- 1 hele kip*
- 50 gr ongezouten boter
- 8 teentjes zwarte knoflook
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zwarte knoflookboter: Meng de zachte boter, zwarte knoflook, peper en zout in een kleine kom. Geef een snelle mix met een staafmixer om te combineren of prak het met een vork.
Gebruik je vingers of een lepel om het vel van de kip los te maken en het borstvlees van het vel te scheiden.
Gebruik een kleine lepel om de knoflookboter onder de huid van de kip te plaatsen.
Verdeel de boter met je vingers over de borsten en poten (nog onder de huid)
Wrijf de kip in met de resterende knoflookboter. Bestrooi met zout en peper.
Zet het geheel in een voorverwarmde oven gedurende 1 uur. Bedruip de kip elke 20 minuten met de jus.
De kip is gaar als je een spies het dikste deel van de poot kunt steken en de sappen helder zijn en de kip een mooi goudbruin, krokant velletje heeft.
Haal het uit de oven en laat het 10 minuten rusten.
Snijd en serveer.