Ga terug
+ personen
Geroosterde kip met zwarte knoflook. Mijn recept voor deze kip is precies zoals een goede geroosterde knoflookkip zou moeten zijn. Krokant en sappig.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 hele kip*
  • 50 gr ongezouten boter
  • 8 teentjes zwarte knoflook
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zwarte knoflookboter: Meng de zachte boter, zwarte knoflook, peper en zout in een kleine kom. Geef een snelle mix met een staafmixer om te combineren of prak het met een vork.
  • Gebruik je vingers of een lepel om het vel van de kip los te maken en het borstvlees van het vel te scheiden.
  • Gebruik een kleine lepel om de knoflookboter onder de huid van de kip te plaatsen.
  • Verdeel de boter met je vingers over de borsten en poten (nog onder de huid)
  • Wrijf de kip in met de resterende knoflookboter. Bestrooi met zout en peper.
  • Zet het geheel in een voorverwarmde oven gedurende 1 uur. Bedruip de kip elke 20 minuten met de jus.
  • De kip is gaar als je een spies het dikste deel van de poot kunt steken en de sappen helder zijn en de kip een mooi goudbruin, krokant velletje heeft.
  • Haal het uit de oven en laat het 10 minuten rusten.
  • Snijd en serveer.