Ga terug
+ servings
Geroosterde kip met verse kruiden. Heb heel veel kruiden uit mijn eigen tuin in deze kip gestopt en daarna geroosterd in de oven. Wat was dat lekker zeg!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 hele (Gildehoen) kip
  • 2 el roomboter
  • 2 el olijfolie
  • 1 tak dragon
  • 2 takken oregano
  • 1 tak salie
  • 2 takken rozemarijn
  • 3 takken tijm
  • grof zeezout
  • versgemalen peper

Instructies
 

  • Allereerst laat je de kip op kamertemperatuur komen. Dep de kip droog met keukenpapier. Wrijf de kip met de roomboter en bestrooi ruim met versgemalen zout en peper erover.
  • Stop de verse kruiden in de buikholte van de kip.
  • Verwarm de oven en ovenschaal voor op 225 °C voor. Giet de olijfolie in de hete ovenschaal en leg de kip erin. Zet dit in het midden van de oven.
  • Na 10 minuten schakel je de oventemperatuur terug naar 180°C.
  • Laat de kip in ongeveer 75 minuten roosteren. Bedruip de kip af en toe met braadvet om uitdroging te voorkomen.
  • Om gaarheid van de kip te controleren steek je een satéprikker in een dijbeen van de kip. Als er roze vocht vrijkomt, zet dan kip terug in oven. Na 10 minuten test je opnieuw, bij helder sap is kip gaar.
  • Haal de kip dan uit de oven en leg er losjes aluminiumfolie over en laat de kip ongeveer 10 minuten rusten voordat je haar aansnijdt.