Geroosterde kip met bloedsinaasappel. Omdat wij gek zijn op kip, heb ik de kip gemarineerd in een marinade waarin bloedsinaasappelen verwerk zijn.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Keuken Italiaans, Nederlands
- 4 kippenbouten
- 4 bloedsinaasappels
- 50 ml sojasaus
- 4 el honing
- 2 el appelciderazijn
- 3 teentjes knoflook, geraspt
- 1 el rozemarijnzout*
- ½ tl peper
- 1 bloedsinaasappel
Rap de schil van een bloedsinaasappel en pers ze alle vier uit. Doe het sap in een grote afsluitbare bak en meng dit met de overige ingrediënten van de marinade.
Wentel de kippenbouten door de marinade, doe een deksel op de bak en laat de kip de hele nacht marineren.
Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie.
Haal de kippenbouten uit de marinade en leg ze op de ovenplaat.
Schuif dit in de oven en laat ze 30 minuten in de oven bakken.
Doe ondertussen de marinade in een pan en laat dit op hoog vuur inkoken tot een dikke saus. Haal de kip na een half uur uit de oven en bestrijk ze met de dikke saus.
Doe ze weer in de oven en bak ze nog zo’n 20 minuten of tot ze gaar zijn.
Haal ze dan uit de oven en leg ze op een schaal of borden.
Serveer de kip met in plakken gesneden bloedsinaasappelen.