Geroosterde flespompoen met feta. Een heerlijk vegetarisch gerecht gemaakt van flespompoen geroosterd in de oven en gevuld met zachte feta.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 1 flespompoen
- 3 el olijfolie
- 1 el honing
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- ½ tl komijnpoeder
- ¼ tl chilivlokken
- 1 el rozemarijn
- ½ tl zout
- 150 gr feta
- 6 salieblaadjes
- 1 lente-ui
- 2 el pompoenpitten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg een vel aluminiumfolie of bakpapier op de bakplaat.
Snijd het steeltje van de pompoen en snijd deze dan in de lengte doormidden.
Snijd het vruchtvlees kruislings in en leg de pompoenhelften op de bakplaat.
Meng de olijfolie met de honing, gerookte paprikapoeder, komijnpoeder, chilivlokken en gehakte rozemarijn. Kwast de snijkanten van de pompoen hiermee in en bestrooi met zout.
Schuif de bakplaat in de oven en rooster de pompoen in ongeveer 40-50 minuten tot het vruchtvlees zacht geworden is.
Haal ze dan uit de oven en leg een blok feta in de holte. Lepel er nog wat honing over en bestrooi de feta met een beetje gerookte paprikapoeder. Leg hierop de salieblaadjes.
Zet de pompoen nog 10 minuten in de hete oven tot de feta lekker zacht geworden is.
Haal dan uit de oven en leg op elk bord een pompoenhelft.