Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah. Als je bloemkool roostert krijgt het een heerlijke smaak en in combinatie met deze salade is het heel bijzonder.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Midden Oosten
- 1 bloemkool
- ½ ingelegde citroen
- 4 takjes munt
- 1 rode peper
- 2 el boter
- 60 gr rozijnen
- 100 gr pitloze blauwe druiven
- 2 el dukkah*
Dressing
- 1 sjalot
- 2 tl Dijonmosterd
- 2 el walnootolie
- 2 el olijfolie
- 1 el granaatappelsiroop
- 1 tl rasp van sinaasappel
- 1 el sap van sinaasappel
- peper en zout
Dressing: Snipper de sjalot en doe dit in een jampotje samen met de overige ingrediënten voor de dressing. Schud dit goed door elkaar totdat er een dikke emulsie ontstaat.
Breng de dressing eventueel op smaak met peper en zout.
Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes. Snijd het vruchtvlees uit de ingelegde citroen en snijd de schil in kleine blokjes. Hak de muntblaadjes fijn. En snijd de rode peper fijn.
Bak de bloemkoolroosjes in boter in een grote bakpan op middelhoog vuur tot de bloemkool goudbruin is. Haal ze uit de pan en laat afkoelen.
Mix alle ingrediënten met de dressing in een grote slabak, verdeel de salade op de borden en strooi wat dukkah erover.