Geroosterde bietjessalade met radijsjes. In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik deze salade gemaakt. Ook heel lekker als je niet op dit dieet hoeft
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades
Keuken Nederlands
- 6 kleine bietjes (rauw)
- 6 takjes tijm
- 1 bosje radijsjes
- ½ rode ui, in dunne ringen
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Pak de bietjes per stuk met een takje tijm in een vel aluminiumfolie. Leg de pakketjes op een ovenschaal en schuif dit in de oven.
Rooster ze ongeveer 45-60 minuten tot ze zacht geworden zijn (check even met een prikker).
Haal ze uit de oven en pak ze uit. Verwijder onder de koude kraan de schil van de bietjes.
Snijd ze daarna in parten. Was de radijsjes en snijd ze doormidden.
Leg een lepel pesto op het bord. Leg daarin de bietjes en radijsjes en hierover de rode uienringen.