Ga terug
+ servings
Geroosterde bietjessalade met radijsjes. In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik deze salade gemaakt. Ook heel lekker als je niet op dit dieet hoeft
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6 kleine bietjes (rauw)
  • 6 takjes tijm
  • 1 bosje radijsjes
  • ½ rode ui, in dunne ringen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Pak de bietjes per stuk met een takje tijm in een vel aluminiumfolie. Leg de pakketjes op een ovenschaal en schuif dit in de oven.
  • Rooster ze ongeveer 45-60 minuten tot ze zacht geworden zijn (check even met een prikker).
  • Haal ze uit de oven en pak ze uit. Verwijder onder de koude kraan de schil van de bietjes.
  • Snijd ze daarna in parten. Was de radijsjes en snijd ze doormidden.
  • Leg een lepel pesto op het bord. Leg daarin de bietjes en radijsjes en hierover de rode uienringen.