Geroosterde bietjes met honing en azijn. Geroosterde bietjes zijn lekker, maar op deze manier met de extra smaak van honing en azijn, zijn ze super lekker.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
- 4 el olijfolie + extra
- 4 el honing
- 4 el azijn*
- 800 gr rauwe bietjes
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 210˚C en leg een siliconevel of aluminiumfolie op een bakplaat. Of gebruik een hele grote ovenschaal en vet deze in.
Schil de bietjes en snijd ze in stukken.
Meng de olie, honing, azijn en peper en zout met elkaar in een grote kom. Doe de stukjes biet erbij en meng ze goed door de dressing.
Verspreid de bietjes met vocht op de ovenplaat en schuif deze in de oven. Rooster ze net zo lang tot ze zacht geworden zijn (dit duurt ongeveer 30-45 minuten).
Haal ze uit de oven, serveer ze in een mooie schaal en giet er nog wat olijfolie over.