Ga terug
+ servings
Geroosterde bietjes met honing en azijn. Geroosterde bietjes zijn lekker, maar op deze manier met de extra smaak van honing en azijn, zijn ze super lekker.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 el olijfolie + extra
  • 4 el honing
  • 4 el azijn*
  • 800 gr rauwe bietjes
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210˚C en leg een siliconevel of aluminiumfolie op een bakplaat. Of gebruik een hele grote ovenschaal en vet deze in.
  • Schil de bietjes en snijd ze in stukken.
  • Meng de olie, honing, azijn en peper en zout met elkaar in een grote kom. Doe de stukjes biet erbij en meng ze goed door de dressing.
  • Verspreid de bietjes met vocht op de ovenplaat en schuif deze in de oven. Rooster ze net zo lang tot ze zacht geworden zijn (dit duurt ongeveer 30-45 minuten).
  • Haal ze uit de oven, serveer ze in een mooie schaal en giet er nog wat olijfolie over.