Ga terug
+ servings
Deze geroosterde auberginewaaier met opgeklopte feta, crispy chili-olie en koriander is een gerecht dat eenvoud en verfijning prachtig combineert.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Aziatisch, Grieks
Porties 2

Equipment

  • oven

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines*
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 170 gr feta
  • 2 el pijnboompitjes
  • 2 el crispy chili-olie**
  • 4 takken koriander***

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Spoel de aubergine schoon en dep hem droog met keukenpapier.
  • Snijd de aubergines in dunne plakken, maar niet helemaal door en laat hem aan de steel zitten.
  • Bestrooi elk plakje aan beide kanten royaal met zout en leg ze plat op een bakplaat, bedekt met keukenpapier. Zet de bakplaat schuin, zodat het vocht uit de aubergines kan weglopen. Laat de aubergines een half tot een uur staan. Dep de aubergines nu droog en schoon en waaier ze dan uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Giet er olijfolie over en schuif de plaat in de oven.
  • Rooster ongeveer 45 minuten. Als er nog vocht op de bakplaat zit, bak dan nog 15 minuten, of tot het vocht verdampt is. De baktijd hangt af van de grootte van de aubergine.
  • Verkruimel ondertussen de feta in een keukenmachine. Doe er een paar eetlepels water en 2 eetlepels olijfolie bij en mix tot je een glad mengsel hebt. Voeg eventueel nog wat water toe als het te dik lijkt.
  • Lepel de opgeklopte feta op de borden en leg daar een auberginewaaier op.
  • Garneer met korianderblaadjes en pijnboompitjes en besprenkel met crispy chili-olie.