Geroosterde aubergine salade met kikkererwten. Heerlijke maaltijdsalade met de smaken van het Midden-Oosten en lekker veel verse kruiden.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Midden Oosten
- 3 aubergines
- 1 el olijfolie
- ½ citroen, sap ervan
- zout
- 1 blik (400 gr) kikkererwten
- 1 kleine rode paprika
- 2 lente-uitjes
- 1 bosje verse munt
- 1 bosje veldsla
- 2 el dukkah
Dressing
- 2 tl Dijonmosterd
- 2 el walnootolie
- 2 el olijfolie
- 1 el granaatappelmelasse
- 1 teen knoflook, fijngeperst
- peper en zout naar smaak
Zet de grill aan van de oven.
Spoel de aubergines schoon, dep ze droop en prik er rondom wat gaatjes in.
Leg de aubergines op een bakplaat en schuif deze onder de grill. Grill de aubergines ongeveer 15 minuten tot ze rondom zwart geblakerd zijn. Haal ze uit de oven en laat ze enigszins afkoelen.
Snijd de aubergines in de lengte open en lepel het vruchtvlees eruit. Leg dit op een bord en giet er een beetje olijfolie, citroensap en strooi er wat zout over.
Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Snijd de paprika in dunne reepjes en de lente-uitjes in dunne ringen. Hak de verse munt fijn.
Dressing: Schud alle ingrediënten in een jampotje door elkaar totdat er een dikke emulsie ontstaat en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de sla over de borden, hierop de aubergines en kikkererwten.
Strooi dan de rest van de ingrediënten over de salade en giet er de dressing overheen.
Als laatste strooi je de dukkah over de salade.