Ga terug
+ servings
Geroosterde aardperen met citroen en honing. De aardpeer is niet zo'n bekende groente en dat is jammer. Koop ze eens en maak dan dit heerlijke recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gr aardperen
  • ½ citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 el tijmblaadjes
  • peper en zout
  • 2 el honing

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C en leg een vel bakpapier of aluminiumfolie op de bakplaat.
  • Schrob en spoel de aardperen goed schoon en snijd ze doormidden.
  • Per de halve citroen uit boven een kom. Meng dit met de olijfolie, Dijonmosterd, tijmblaadjes en wat peper en zout.
  • Meng de gehalveerde aardperen hierin en leg ze dan met de snijkant naar beneden op de bakplaat. Giet de rest van de marinade er nog overheen.
  • Schuif de bakplaat in de hete oven en rooster de aardperen in ongeveer 20 minuten tot ze zacht van binnen en krokant van buiten zijn.
  • Draai de aardperen dan om en druppel de honing erover. Schuif ze weer in de oven en bak nog voor 5 minuten.
  • Haal ze uit de oven en serveer ze in een schaal. Rasp er eventueel nog wat citroenschil over.