Gerookte makreel paté. Serveer dit als voorgerechtje met sneetjes geroosterde briochebrood of als borrelhapje met een stokbroodje of toastjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Frans
- 1 gerookte makreel
- 100 gr verse roomkaas
- 50 gr Griekse yoghurt
- 1 el balsamico*
- ½ teentje knoflook
- 10 takjes bieslook
- peper en zout
Verwijder het vel van de makreel en pluk de vis van de graatjes. Doe dit in je keukenmachine samen met de roomkaas, yoghurt, balsamico en geraspte knoflook.
Pureer dit tot een gladde mousse. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Snijd de bieslook fijn, houd wat achter voor de garnering. Spatel de rest van de bieslook door de makreel paté.
Schep het in een schaaltje en garneer met de overgebleven bieslook.
Zet afgedekt een uurtje in de koelkast om op te stijven.