Ga terug
+ servings
Gerookte makreel paté. Serveer dit als voorgerechtje met sneetjes geroosterde briochebrood of als borrelhapje met een stokbroodje of toastjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 gerookte makreel
  • 100 gr verse roomkaas
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • 1 el balsamico*
  • ½ teentje knoflook
  • 10 takjes bieslook
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwijder het vel van de makreel en pluk de vis van de graatjes. Doe dit in je keukenmachine samen met de roomkaas, yoghurt, balsamico en geraspte knoflook.
  • Pureer dit tot een gladde mousse. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Snijd de bieslook fijn, houd wat achter voor de garnering. Spatel de rest van de bieslook door de makreel paté.
  • Schep het in een schaaltje en garneer met de overgebleven bieslook.
  • Zet afgedekt een uurtje in de koelkast om op te stijven.