Ga terug
+ servings
Gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter. Ben jij ook zo gek op gepofte aardappelen? Dan moet je deze eens proberen van zoete aardappel!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 zoete aardappelen
  • 2 takken koriander
  • 1 lente-ui
  • 1 el sesamzaadjes

Boter

  • 6 el zachte roomboter
  • 2 el limoensap
  • 2 el tahin
  • 1 el miso
  • 1/2 chilipoeder

Instructies
 

  • Zet de oven op 200˚C aan. Schrob de aardappels goed schoon onder een koude kraan en dep ze droog. Prik met de punt van een mes gaatjes rondom in de aardappel.
  • Vet de aardappel in met olijfolie en bestrooi met zout. Leg elke zoete aardappel op een stuk aluminiumfolie en pak ze hierin in.
  • Leg de aluminium pakketjes in de oven en bak de aardappelen in 45-60 minuten gaar.
  • Check na 45 minuten met een satéprikker of de aardappels zacht zijn vanbinnen, zo niet gaar ze dan verder.
  • Boter: Meng de zachte boter met de limoensap, tahin, miso en chilipoeder. Proef of je de smaak zo goed vindt, anders kan je die nog aanpassen. Zet de boter in de koelkast.
  • Haal de zoete aardappelen uit de oven als ze gaar zijn. Snijd ze bijna doormidden en vul ze met een lepel boter.