Ga terug
+ servings
Geplette paarse zoete aardappelen. Ik had van die prachtige paarse zoete aardappelen gescoord bij mijn groenteboer en daar dit feestelijk gerecht van bereid
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr paarse zoete aardappelen
  • olijfolie
  • zout
  • 100 gr ricotta
  • 1 tl limoenrasp
  • ½ teentje knoflook, geraspt
  • 2 el gehakte korianderblaadjes
  • ¼ rode peper, fijngesneden
  • 1 el sesamzaadjes

Instructies
 

  • Spoel de aardappelen schoon en kook ze met schil in gezouten water gaar.
  • Giet ze dan af en laat ze afkoelen zodat je de schil kan verwijderen.
  • Zet de gril aan van de oven. Snijd de aardappelen in dikke plakken en leg die op een bakblik.
  • Plet ze iets met een vork, giet er wat olijfolie over en bestrooi ze met wat zout.
  • Schuif het bakblik net onder de gril en gril ze in een paar minuten krokant.
  • Klop ondertussen de ricotta op met een mixer in een kom. Voeg zout, limoenrasp, knoflook, koriander en rode peper toe.
  • Leg de gegrilde aardappelschijfjes op een bord en lepel de ricotta erop. Garneer met een paar korianderblaadjes en bestrooi met (rode) sesamzaadjes.