Geplette aardappelen met zwarte knoflook. Dit is het perfecte bijgerecht bij elk gerecht waar je anders gebakken aardappeltjes zou eten.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Kerst 2024
Keuken Nederlands
- 1 kg aardappelen
- 1 tl zout
- 2 tl fijngehakte rozemarijn
- olijfolie
- peper en zout
- 10 teentjes zwarte knoflook
- 1 el garum zwarte knoflook*
Schrob de aardappel schoon en kook ze met schil in een pan met ruim water en zout gaar.
Giet ze dan af en laat ze ongeveer 10 minuten uitstomen.
Meng ondertussen de fijngehakte rozemarijn met 5 eetlepels olijfolie, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Leg de aardappelen op een met aluminiumfolie beklede ovenplaat en druk ze plat met een glas. Lepel de olie met rozemarijn erover.
Bak ze ongeveer 20 minuten boven in de oven tot ze mooi krokant en goudbruin zijn.
Hak ondertussen de zwarte knoflookteentjes fijn en meng dit door 6 eetlepels olijfolie, de garum, peper en zout.
Wanneer de aardappelen uit de oven komen besprenkel je ze met het zwarte knoflookmengsel en serveer ze direct.