Gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren. Met een paar ingredienten flans je een heerlijk vegetarisch gerecht in elkaar.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans
- 400 gr gemengde paddenstoelen
- 4 stengels palmkool
- olijfolie
- 2 el kruidenboter
- 4 eieren
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukken.
Verwijder de harde nerf uit de palmkool en snijd de bladeren grof.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de paddenstoelen. Doe dit eventueel in porties. Bak de palmkool ook mee met de paddenstoelen.
Doe dan de kruidenboter erbij en laat dit nog even smelten tussen de paddenstoelen.
Maak dan vier kuiltjes en breek hierin de eieren. Bestrooi met peper en zout.
Leg een deksel op de pan en laat de eieren garen in 5-7 minuten.
Zet dan de pan op tafel en bestrooi eventueel nog met wat Parmezaanse kaas.
Serveer het met een stokbroodje.