Ga terug
–+ servings
Gemengde bonensoep met chorizo. Lekkere pittige en daardoor verwarmende soep die er goed in zal gaan op een koude dag. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr gemengde bonen
  • 1 chorizoworst (225 gr)
  • 1 grote ui
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 gr spinazie
  • 75 gr feta, verkruimeld
  • 15 gr koriander, fijngehakt
  • 1 zak tortilla chips

Instructies
 

  • Week de ongekookte gemengde bonen een nacht in koud water.
  • Giet ze de volgende dag af en zet ze met ruim water op het vuur en kook ze in ongeveer 45 minuten gaar. Als ze gaar zijn, giet ze dan af.
  • Snijd de chorizo in dunne halve plakjes en snipper de ui. Bak dit in een grote (soep)pan samen met de komijnpoeder en gerookte paprikapoeder.
  • Doe het blikje tomatenblokjes en de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Doe de gekookte gemengde bonen en fijngehakte koriandersteeltjes erbij en laat dit 15 minuten pruttelen. Meng als laatste de verse spinazie erdoor.
  • Lepel de soep in een kom en verkruimel er wat feta boven en bestrooi met wat korianderblaadjes. Serveer er (zelfgemaakte) tortilla chips bij.