Gele gazpacho met rivierkreeftjes. Een heerlijke en prachtige zomerse soep met lekker veel smaak. Serveer het op een warme dag.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Soepen, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Spaans
- 500 gr gele tomaatjes
- 1 gele paprika
- 1 komkommer
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje (300 gr) maïs
- 3 el sherryazijn
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Garnering
- 100 gr rivierkreeftjes
- 2 el komkommerstukjes
- 2 radijsjes
- groene kruiden
- eetbare bloemen
- olijfolie
Spoel de tomaatjes en paprika schoon, snijd de paprika in stukken. Schil de komkommer en snijd deze ook in stukken. Schil het sjalotje en knoflook en snijd dit fijn.
Doe dit alles in een blender. Giet het blikje maïs af en doe dit ook in de blender samen met de sherryazijn, olijfolie en een half kopje water. Pureer dit tot een dikke soep.
Breng op smaak met peper en zout en zet het minimaal een uur in de koelkast om koud te worden.
Serveer de soep in glazen of kommen en verdeel de rivierkreeftjes erover. Garneer met komkommerstukjes, radijsplakjes, groene kruiden en eventueel eetbare bloemetjes.
Giet er nog een beetje goede olijfolie over.