Ga terug
–+ servings
Gele curry van wortelen. Ik mocht weer van die prachtige gekleurde wortelen uit onze mooie polder ontvangen. Deze keer heb ik een heerlijke curry gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 10 gr verse koriander
  • 1 kilo wortelen
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 blik kokosmelk
  • 250 ml groentebouillon
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snipper de ui, rasp de knoflook en gember. Hak de steeltjes van de koriander fijn en bewaar de blaadjes voor garnering.
  • Doe de olie in een (hapjes)pan en bak hierin de ui, knoflook en gember op middelhoog vuur (niet bruin laten worden!).
  • Schrap of schil ondertussen de wortelen en snijd ze in stukken of in dunne plakjes. Doe de wortelen, korianderpoeder, kurkuma en paprikapoeder in de pan bij de ui en bak dit even mee.
  • Doe dan de kokosmelk, bouillon en koriandersteeltjes erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager, doe een deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten pruttelen.
  • Check tussendoor of de wortelen gaar zijn door erin te prikken. Als de wortelen zacht zijn, kan je de pan van het vuur halen en garneer je het met de korianderblaadjes.