Gele bietjes met burrata en hazelnootdressing. Gele bietjes gekookt in rode bietensap gekookt. De bietjes zijn rood aan de buitenkant en geel van binnen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Kerst, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
- 400 gr gele bietjes
- 500 ml rode bietensap
- 500 ml water
- 1 bol burrata
- 10 salieblaadjes
- 2 el olijfolie
- 30 gr hazelnoten
- 3 el hazelnootolie
- 1 el sherryazijn
- 1 tl honing
- ½ tl rozemarijnzout*
- peper
Schil de bietjes, leg ze in een pan waar ze net in passen en giet het rode bietensap en water erover. Breng dit aan de kook, zet het vuur dan lager en laat dit 50-60 minuten garen met de deksel op de pan.
Als de bietjes beetgaar zijn, haal je de pan van het vuur en haal je de bietjes uit het sap, laat ze afkoelen. Dit kan je al een dag van tevoren doen.
Rooster de hazelnoten in een pan zonder olie op het vuur. Haal ze van het vuur, leg ze op een snijplank en laat ze afkoelen. Hak ze dan fijn. Dit kan je ook ruim van tevoren doen.
Roer de hazelnootolie, sherryazijn, honing, rozemarijnzout en peper met elkaar. Voeg de gehakte hazelnoten toe en meng dit erdoor.
Verwarm de olijfolie in een pannetje en bak hierin de salieblaadjes in een paar seconden krokant. Schep ze uit het pannetje en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de bietjes in parten en/of plakjes. Breek de burrata in stukken en leg dit op een mooi bord of schaal.
Leg de bietjes ernaast en lepel de dressing erover. Garneer met de salieblaadjes.
Of drapeer plakjes biet om de bolletjes burrata heen zoals hierboven** omschreven.