Gele asperges met een groene saus. Ik heb voor Pasen de asperges in kurkumawater gekookt en geserveerd met een heerlijke daslooksaus.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 1 kg witte asperges
- 2 el kurkumapoeder
- peper en zout
- 10 kwarteleitjes
Daslooksaus
- 200 ml groentebouillon
- 75 gr daslook
- 200 ml room
Schil de asperges met een dunschiller rondom en dakpansgewijs vanaf het kopje naar beneden. Leg ze hiervoor plat op een snijplank.
Druk niet te hard op de asperges, anders breken ze. Breek de harde onderkant van de asperges af.
Breng een pan met water, kurkuma en zout aan de kook. Roer er goed in zodat de kurkuma is opgelost.
Laat de asperges voorzichtig in deze pan glijden en kook ze ongeveer 6-7 minuten op middelhoog vuur, zet het vuur uit en laat ze nog 6-7 minuten in het hete water staan. Giet ze dan af en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Daslooksaus: Spoel de daslookblaadjes schoon onder de koude kraan en dep ze droog. Hak ze dan wat fijner.
Breng de bouillon aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg dan de daslook toe en laat even een minuutje meekoken.
Schenk dan de room erbij en mix met een staafmixer tot een saus.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg de asperges op een bord en lepel de daslooksaus erover. Serveer met de kwarteleitjes en een paar kleine daslookblaadjes.