Ga terug
+ personen
Gekruide meiknolletjes. Meiknol is een oude groente die in Nederland alleen nog in de biologische landbouw geteeld wordt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerechten
Keuken Mediterraans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg meiknolletjes
  • 3 tenen knoflook
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl venkelzaad
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 snufje kaneel
  • 1 tl harissa
  • 1 sinaasappel, rasp van ½ en sap ervan
  • olijfolie
  • zout naar smaak

Instructies
 

  • Schil de knolletjes en snijd ze doormidden. Snijd de helft in kwarten.
  • Kook de knolletjes ongeveer 5-10 minuten beetgaar in water met een beetje zout.
  • Giet ze dan af.
  • Verwarm olijfolie in een bakpan en doe daar de kruiden in en bak deze even. Voeg dan de harissa toe. Doe de meiknolletjes erbij en meng alles goed door.
  • Zet het vuur hoger en voeg het sap en rasp van de sinaasappel toe.
  • Laat zo lang koken tot de sinaasappelsap in de meiknol getrokken is.
  • Proef of er nog wat zout bij moet.