Gekruide meiknolletjes. Meiknol is een oude groente die in Nederland alleen nog in de biologische landbouw geteeld wordt.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Bijgerechten
Keuken Mediterraans
- 1 kg meiknolletjes
- 3 tenen knoflook
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- ½ tl venkelzaad
- 1 snufje komijnpoeder
- 1 snufje kaneel
- 1 tl harissa
- 1 sinaasappel, rasp van ½ en sap ervan
- olijfolie
- zout naar smaak
Schil de knolletjes en snijd ze doormidden. Snijd de helft in kwarten.
Kook de knolletjes ongeveer 5-10 minuten beetgaar in water met een beetje zout.
Giet ze dan af.
Verwarm olijfolie in een bakpan en doe daar de kruiden in en bak deze even. Voeg dan de harissa toe. Doe de meiknolletjes erbij en meng alles goed door.
Zet het vuur hoger en voeg het sap en rasp van de sinaasappel toe.
Laat zo lang koken tot de sinaasappelsap in de meiknol getrokken is.
Proef of er nog wat zout bij moet.