Gekleurde wortelsalade met feta. Als je gekleurde wortels ziet liggen bij je groenteboer, koop ze dan en maak deze prachtige salade ervan.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Midden Oosten
- ½ rode ui
- 4 el rode wijnazijn
- 1 mandarijn
- 4 el olijfolie
- 2 el honing
- peper en zout
- 4 gekleurde wortelen
- 100 gr gemengde sla
- 60 gr feta, verkruimeld
- 4 takken koriander*
- 1 el za'atar**
Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
Doe de rode uienringen in een jampotje en voeg de azijn toe. Laat minimaal 1 uur staan.
Rasp de mandarijn en pers deze dan uit. Meng in een grote kom mandarijnrasp en -sap, olijfolie en honing met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Schil de wortelen en schaaf hier dunne stroken van met een dunschiller. Meng de wortelen met de dressing in de kom.
Verdeel de sla over 4 bordjes (of op een grote schaal), leg hier de rode uienringen en wortelrepen met dressing er op, strooi de feta en koriander erover.
Giet er nog wat olijfolie over. Ik heb er nog wat za'atar over gestrooid.