Gekleurde bietjes salade met geitenkaas. Het is kersentijd, heerlijk! Ik ben gek op kersen en gebruik ze op allerlei manieren, zoals in deze lekkere salade.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 2 rode bietjes
- 2 gele bietjes
- 2 takjes tijm
- Olijfolie
- zout
- 1 chioggia biet
- 1 zakje sla
- 75 gr kersen, ontpit
- 1 rol geitenkaas
- 3 el frambozenazijn
- 6 el olijfolie
- 1 el honing
- peper en zout
Een dag van te voren: Spoel de rode en gele bietjes goed schoon en dep ze droog.
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Leg elk bietje op een vel aluminiumfolie. Leg hierop een half takje tijm, wat zout en giet er wat olijfolie over.
Pak ze dan goed in en leg ze in de hete oven. Rooster ze in ongeveer 45-60 minuten gaar.
Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en verwijder de schil. Leg ze in de koelkast.
Maak de dressing: Meng hiervoor de ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rode en gele bietjes in partjes, schil de chioggia biet en snijd deze in dunne plakjes met een mandoline.
Verdeel de sla over de borden of een grote schaal. Leg hierop de bietjes en giet de dressing erover. Verdeel de kersen er dan over.
Snijd de geitenkaas in plakken en verdeel dit over de salade.