Ga terug
+ servings
Gekaramelliseerde ananas met Piña Colada ijs. Het is zomer, we genieten van mooi weer en van ijs. Vooral deze gekaramelliseerde ananas met Piña Colada ijs is een zomertopper! Probeer het eens.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 uur 20 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Caribisch
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

IJs

  • 3 eieren, eiwit en eigeel gescheiden
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram suiker
  • 150 ml Piña Colada cocktail (kant-en-klaar bv van Bacardi)

Ananas

  • 1 ananas
  • 1 klont boter
  • 2 el honing
  • 1 scheut rum

Erbij

  • 2 passievruchten, vruchtvlees eruit gelepeld
  • 1/2 granaatappel, pitjes ervan

Instructies
 

  • IJs maken: klop de eiwitten op met een mixer, doe de helft van de suiker erbij en dan klop je het verder stijf.
  • De rest van de suiker doe je bij de eigelen doen en mix dit ongeveer 5 minuten tot een mooie lichte schuimige massa (suiker moet opgelost zijn).
  • Voeg dan de mascarpone bij de eigelen en meng dit door elkaar. Hier door heen spatel je de Piña Colada. Dit mengsel meng je dan voorzichtig door de stijfgeklopte eiwitten.
  • Bekleed de binnenkant van een cakevorm met plastic huishoudfolie. Hierin giet je het mengsel en laat het enkele uren invriezen.
  • Snijd de schil van de ananas, snijd de ananas in de lengte doormidden en snijd de helft weer in de lengte in 4 stukken. Verwijder de harde kern.
  • Verwarm een antiaanbakpan met boter op middelhoog vuur en bak hierin rondom de ananas goudbruin, voeg de honing toe en blus dan af met de rum.
  • Leg een bol ijs op het bord, lepel hierom heen de passievrucht- en granaatappelpitjes en leg hierbij een stuk ananas.